Holdkamp mod Bornholm

Af Lars Linderod:

Da Bornholm 2 i sagens natur (Bornholm er en ø) kun spiller holdkampe i weekenderne, kan holdets styrke svinge ganske meget, alt efter, hvem der stiller op.

Denne gang var de til at tale med…

På bræt 1 blev der brugt masser af tid – uden at partiet af den grund blev langt, målt i antal træk. Heldigvis gjaldt dette begge spillere. Jens Peter Mejlvang havde ca. et minut på klokken, da han tilbød remis – og Rasmus brugte en stor procentdel af sine sidste sekunder på at overveje tilbuddet, før han tog imod. Bagefter beskrev han partiforløbet ca. sådan: ”Der skete ikke en skid – men det ligger og lurer!”

Jeg var først færdig. Det tog under ti minutter. Remis ved stillingsgentagelse mod en mesterspiller efter 12 træk – under de omstændigheder syntes jeg, det var i orden at forlange remis.

Steen vandt, efter at hans modstander havde foræret ham officer for to bønder. Langsomt men sikkert fik han øget presset, og til sidst var der en mat.

Markus havde opnået en klart fordelagtig stilling med en garderet fribonde i b-linien, men den blev måske spillet for tidligt frem? Den faldt, da de sidste officerer blev byttet af, og så var Markus’ frie d-bonde ikke nok, for sort havde et afgørende bondegennembrud. I stedet for tårnafbytningen havde det været bedre at spise et par sorte bønder, men en hurtig analyse viste, at stillingen ikke var helt simpel.

Søes kæmpede hårdt gennem et langt parti og stod vist bedst (hans bønder var længst fremme), da modstanderen lod et tårn stå i slag. John spillede et meget lukket parti mod en modstander, der nok var bedre end sin rating, og tog remis’en, da han var ved at være i vanskeligheder. Måske havde lidt større foretagsomhed været løsningen? Kommentaren ”der er tid nok” faldt mere end én gang efter partiet. Rasmus manglede til gengæld ikke foretagsomhed. Den nybagte tvillinge-far (stort til lykke herfraJ) gav en bonde for et angreb, der ikke slog igennem, og må være glad for, at hans modstander valgte en remis ved stillingsgentagelse i stedet for at gøre et gevinstforsøg i en meget åben stilling med løberpar mod tårn og bonde. Niels Jørgen spillede dagens absolut morsomste parti. Efter at have formøblet hele tre bønder i åbningen var der kun én vej: Angreb!, og da modstanderen i resten af partiet stort set kun flyttede med kongefamilien (9 ud af 29 træk blev ikke gjort med konge eller dronning!), blev han sat eftertrykkeligt mat! Altså gevinst til Steen, Søes og Niels-Jørgen, et enkelt nederlag og resten remis: 5-3. Da Espergærde og Bornholm dagen forinden spillede 4-4, skal vi bruge et helt point for at forblive i A-rækken.

1 thought on “Holdkamp mod Bornholm

    • Author gravatar

      Jeg havde faktisk en gevinst som min ven Houdini fandt, det krævede dog et officersoffer som jeg slet ikke så, så ja hvorfor han tog remis ved trækgentagelse forstod jeg ikke, han kunne have spillet 100% risikofrit på gevinst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *