Holdskak
Holdkamp mandag den 21/2 2022 / ude mod Espergærde.

Holdkamp mandag den 21/2 2022 / ude mod Espergærde.

 AF Finn Eldor

Holdkamp nr. 4 

Den udsatte holdkamp mod Espergærde var en vigtig kamp, og det var derfor vigtig, at  stille med så godt et hold som overhovedet muligt. Kampen var vigtig idet vi, samt et par  andre klubber lå placeret nederst i rækken og derfor i en mulig nedrykningsfare.  For at blive i A rækken burde vi mindst klare os med 4 point , og holdet fra Espergærde  burde vi kunne spille lige op med. Vi stillede da også med det bedst mulige hold, men det  var alligevel ikke tilstrækkeligt.  

Det gik desværre ikke. Resultatet blev desværre 5- 3 i Espergærdes favør. Espergærde stillede med et noget bedre hold end forventet, idet de stillede med to rigtig gode reserver  på henholdsvis bræt 2 og 4. Dette betød at Arne på bræt 2 og Eilif på bræt 4 mødte pænt  stærke modstandere, og tabte på trods af, at de kæmpede godt. 

På bræt 1 klarede Rasmus sig rigtig godt, og med nogle smarte kombinationer i  midtspillet, lykkedes det ham på flot vis, først at vinde en kvalitet, en springer for et tårn,  og så et par træk senere at slå modstanderens ene springer med et tårn, der dog var  dækket af den anden springer, men så efterfølgende kunne slås af Rasmus med  dronningen – så modstanderen opgav partiet.

På bræt nr 3 spillede Ali som vanlig suverænt og vandt overbevisende i et bondeslutspil  som han næsten altid er ganske suveræn til – et point yderligere til os. Vores tredje point blev samtidig vundet rigtig flot på bræt nr 6 af Vinni. Igen viste Vinni at  hun har et godt overblik, laver få fejl, og spiller aktivt med sort og får gode resultater.- et  point mere til Gribskov skakklub. 

Desværre var vi mindre heldige på de øvrige brætter. Majiid , Fischer og jeg spillede  desværre ikke op til vort bedste og tabte vores kampe, men til modstandere som vi på en  god dag, burde kunne vinde over. Mit eget parti på bræt 8, gik dårligt i slutspillet, hvor  min modstander materielt var foran med to bønder, men to sammen koblede centrum  bønder, som jeg fik ganske svært ved at stoppe, – og måtte opgive.  

Resultat blev så 5- 3 til Espergærde, men alligevel resultat mæssig godt nok idet det  forventede resultat blot var 2,5 !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *