7-1 over Roskilde i A-rækken
Ny sæson, nye modstandere og nye ansigter. De nye modstandere er Hillerød og Roskilde mens de nye ansigter er John Arni Nilssen og Lasse Hagstrøm, og der er vel også lidt andre forventninger til holdets placering!
Første mand i baren var Lasse der fyrede tidens hotteste åbning, London-systemet, af men måtte sande at det kun er Magnus og Vladimir der er i stand til at vride vand ud af den sten, og partiet var helt dødt efter 18 træk. Efterfølgende fik Lasse et par staldtips af John Arni til hvordan hvid skal behandle London’eren og samme fik også sagt sin ærlige mening om åbningen generelt med ord der ikke kan gegives da vi har læsere under 18 år. Jeg tror ikke John Arni er fan af 1. d4,d5 2. Lf4 🙂
Stillingen: 1/2 – 1/2.
Mit eget parti blev en Benko hvor min modstander fik et fejlplaceret tårn på a6 og oven i skøjtede han planløst rundt med damen. Jeg forstod ikke voldsomt meget af hans spil, men jeg fik da gennemført det tematiske Tb1 & Sc4 hvorefter han hoppede i en binding der kostede alt for meget materiale.
Stillingen: 1 1/2 – 1/2.
Mads var hvid imod det der vist nok skulle have været kongeindisk, men modstanderen gjorde det til en, i bedste fald, yderst sjælden afart af kongeindisk. Det vi alle sammen troede var et lækekert offer med 17.Lxf7+ blev pillet lidt ned i efteranalyserne, men et er hvad en IM og Houdini finder, noget andet er hvad modstanderen finder ved brættet, og modstanderen valgte vejen der førte ud over afgrunden.
Stillingen: 2 1/2 – 1/2.
Markus parti så ret lige ud, selvom modstanderen forsøgte sig med et officersoffer mod at få en fribonde på 7. Måske kunne Markus have fået chancer med et veltimet Tc2, men stillingen ebbede stille og roligt ud i remis.
Stillingen: 3-1.
Lars havde fornøjelsen af sympatiske Kaj Gylling, det blev en ensrettet affære der dog blev 20 træk længere end det burde have været, hvis Lars fik muligheden havde han nok spillet noget lidt andet end 20.-Txe1+, nu måtte han så i stdet vise sine evner i tårnslutspillets svære kunst og der var der ingen slinger i valsen.
Stillingen: 4-1.
John K. kastede sig ud i den modtagne afdeling af dronninggambit og hans modstander lignede ikke en der umiddelbart havde styr på de kritiske variater. Dog fik Roskildemanden en chance efer 18.-Sxe5 hvor 19.g4 havde vundet en officer, men chancen blev ikke udnyttet og herefter var spillet ensrettet.
Stillingen: 5-1.
Jeg skal ikke kloge mig på John Arnis parti, blot konstatere at jeg i samarbejde med Houdini kan se evalueringskurven udvikle sig støt og roligt i sorts favør fra omkring træk 15 og fremefter. Selv uden Houdinis hjælp så det ud til at hvid bare blev stille og roligt nedspillet.
Stillingen: 6-1.
Tilbage sad klubbens stærkeste Rasmus i et, for ham, ret atypisk parti. Dels var åbningen ret normal og dels havde han hele tiden mere tid på uret end sin modstander. Det blev en positionel nedspilning hvor modstanderen ikke kunne gøre ret meget andet end at vente og håbe på det bedste, det skete så ikke…
Slutstilling: 7-1.
Partierne kan gemmespilles her.