Sunde åbningsfælder

Da Lars er eminent til at stille opgaver, forsøger jeg hermed en ny tråd, som måske kan inspirere de af vores medlemmer, der ikke har det allerstørste teorikendskab.

Der findes en del åbningsfælder, som giver tabsstilling, hvis modstanderen kender dem! Men der er også en hel del sunde, hvor man har omtrent lige stilling, selv om modstanderen kender fælden.

Første eksempel er fra “caro cann”, som ofte er blevet tilbagevist som en “fattigmandsåbning”, men faktsik er den ikke så slap, som nogen tror!

1, e4, c6 2. d4, d5 3. e5 (i parentes skal vi lige rundt om en sund hvid fælde i en af hovedvarianterne. 3. Sc3, dxe4 4. Sxe4, Sd7 5. De2 Sgf6?? 6. Sd6+ mat!! Selv stormestre er gået i den fælde. Men efter 5.-Sdf6 har sort udlignet) 3.-c5!? (Smagin varianten, som sjældent spilles, men jeg har 3/3 i denne variant siden mit come back.)

4. Sf3, Sc6 5. Lb5, Ld7  -og sort truer med Sxe5 og bondegevinst! Fx er  6.0-0 en fejl. Nu spiller sort – Sxe5, og på skakken på d7,  slår man jo tilbage med springeren. Hvis hvid spiller Sxe5, så hænger Lb5! I praksis er 6. Lxc6 udmærket for sort. Stillingen er en smule passiv, men løberparret er et stort aktiv i midtspillet. I praksis spiller mange rent faktisk 6. 0-0 og sort har ca.  +0.75 ifølge computervurderingerne.

3 thoughts on “<strong>Sunde åbningsfælder</strong>

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *