På udflugt til Kolding

Sidste fredag trillede en bilfuld skakspillere mod Kolding for at deltage i dette års Sondex Cup, John Arni med sin datter Ellen, samt Mads og undertegnede skulle forsøge at vinde hæder og ære med tilbage til Nordsjælland.

Allerede ved afgang var vinderen af sidste års IM 2-gruppe stærkt medtaget af sygdom, om det var sidste tirsdags intensive træning med Mads og jeg i Botvinnikvarianten ved jeg ikke, men det lagde en lille dæmper på forhåbningerne om at gentage sidste års sejr, i øvrigt en sejr der ikke gav adgang til IM 1-gruppen, den tilfaldt Jens Ove Fries Nielsen, der ganske vist delte 1. pladsen med John Arni sidste år, men havde dårligere korrektion…

John Arni og Ellen blev installeret på det officielle spillerhotel mens Mads og jeg boede i hotellejlighed i den gamle bydel klods op af den bedste isbar i byen, chokerende nok nåede vi ikke at besøge den, hvilket betyder at vi må afsted igen i 2018!

John Arni fik 2 1/2 point og sin sygdom til trods spillede han flest træk af alle. 1. runde bød på en lektion til Martin Haubro hvor der blev ofret en officer hvorefter trafikken var ensrettet og 1-0 efter 61 træk. 2. runde bød på en kort (der var 30-træksregl som i øvrigt er en ganske udmærket idé!) remis efter 34 træk mod den ene halvdel af en indisk duo der rejste Europa tyndt i jagten på penge og normer. 3 runde lørdag aften blev en midnatsforestilling mod Jonas Bjerre, der var vist en del muligheder for remis men hjemme fra lejligheden kunne Mads og jeg se det hvide flag blive hejst efter 80 træk. 4. runde mod Tobias Rostgaard blev et vildt parti med kvalitet i overvægt mod et ret imponerende bondecentrum. Under frokosten kom jeg til at sige det vist var lidt heldigt at det vandt, men efter at have set det efterfølgende kan jeg godt se jeg vist bare skulle have passet min tartelet! 1-0 efter 66. træk. 5. runde og et opgør mod Martin Matthiesen som var en af årsagerne til vi havde mødtes om tirsdagen for at terpe åbninger – desværre blev det ikke Botvinnik, men derimod a6-slavisk og et parti hvor hvid vist stod bedst det meste af vejen, satte det over styr i tidsnød, kæmpede med næb og klør og fik en remisstilling indtil 74.-Lb5+ og 0-1 efter 94 træk.

Status for John Arni: 2,5 point i 334 træk (66,8 træk pr. parti) og ratingmæssig status quo.

Mads fik æren af at spille i Mester 5, og scoren 2 af 5 vil for den der bare læser turneringstabellen se ud som om det var en skidt turnering, det er så et af de tilfælde hvor tabellen vitterligt lyver. 1. runde sort mod Kim Burnæs var et parti hvor Mads aldrig var i problemer og hele tiden stod en smule i overkanten men med lang biltur og skoledag i benene var remis fornuftigt nok. Lørdag var der til gengæld mere smæk på den, Thomas Thybo der debuterede i kandidatklassen ved DM blev kørt på bagdel og albuer ud af Kolding i kongeindisk, men i en tyk gevinststilling efter bare 19 træk tog Mads imod remis. Selvfølgelig vidste han at han stod til gevinst, men psykologisk skal man lige vænne sig til at man ikke længere ser op til dem over 2000 men at man er bedre end de fleste af dem! Lørdag aftens parti vidste vi på forhånd ville blive som sort mod engelsk, og i et 100% begivenhedsløst parti hvor hvid absolut intet ville blev det remis kort efter træk 30. 4. runde søndag morgen blev sindssygt kompliceret som hvid mod Asbjørn Schacks(!) Benko. Det gav et flash-back til da vi for to år siden sad og terpede Lars Schandorffs åbningsbøger 1. d4, hvor anbefalingen mod Benko er et tidligt f3 og undgå at slå på a6, hvorefter hvid tager centrum og bare står bedre. Det så ud som om Mads havde først fordel og siden vindende stilling, men sort havde en nødbremse via evigskak og remis blev resultatet. 5. runde blev lidt af et antiklimaks, Gert Aagaard blev udspillet og stod til tab efter 10 træk, desværre byttede Mads om på to træk og skulle kæmpe for at holde balancen, det lykkedes ikke.

Status for Mads: 2 af 5, en lille ratingmæssig nedgang men til gengæld et bevis på at han så absolut hører hjemme i de tunge drenges selskab!

Jeg selv tog til Kolding og skulle møde Kenny Bagge fra Hillerød i 1. runde. Jeg havde hvid i en kongeinder som jeg kendte og som Kenny ikke gjorde, og 1-0 i løbet af 28 ret ensidige træk. >Lørdag vågnede jeg op med en knaldende hovedpine og besluttede mig for at taktikken måtte være en hurtig remis, for derefter at komme hjem og sove, min modstander spillede 1. e3 og fik en stilling han kunne have spillet videre på i flere timer, heldigvis tog han imod mit remistilbud og jeg kunne komme hjem, sluge to Panodil og tage to timer på øjet. Det hjalp dog ikke synderligt, og da jeg satte mig til brættet til 3. runde var det med samme styrke af hovedpine. Jeg havde hvid i samme variant af kongeindisk som i 1. runde og stod til gevinst efter 15 træk, hvilket udelukkede et remistilbud. Desværre var evnen til at tænke helt væk og jeg gik ren desperado og tabte. 4. runde om søndagen og hovedpinen var ikke væk, det var Jan K. Jensen til gengæld og jeg fik igen en gevinststilling og igen fik jeg intet ud af det da evnen til at tænke var væk. 5. runde med sort blev (heldigvis) en kort remis på 15. træk.

Status for mig: 2 af 5, godt åbningsspil til en afveksling, men hovedpine er ikke fedt i skak.

Ellen fik 2 1/2 point, men hun må skifte til Gribskov hvis hun vil have mere omtale 🙂

Turneringen kan absolut anbefales, den er rigtig godt organiseret, gode spilleforhold og så er Kolding bare en indbydende by. Eneste minus for mig var kommenteringen af Niels Jørgen Fries Nielsen, den fokuserede næsten udelukkende på Jens Oves partier, hvor det godt kunne have været en smule mindre nepotistisk!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *