Xtracon Open 2016 del 2

Hermed følger anden del af kavalkaden om hvad vi ikke skulle have spillet…

7. runde:

Røgen har så småt lagt sig og man kommer til at møde modstandere der ikke er voldsomt bedre end en selv. Her har Finn de sorte brikker mod H3 aka Hans Henrik Hviid fra Hillerød, og med 18.-Tfe8 tillader Finn et ret typisk motiv – hvilket?

H3Finn

 

 

 

 

 

 

 

9. runde:

Der findes gode og dårlige modstandere med 2074 i rating, dårlig hvis det er en norsk junior fordi spillestyrken så er på stormesterniveau og god hvis vedkommende er norsk og over 20 år. Lars var heldig og fik en modstander på 50 år…piece of cake 🙂

Lars har udspillet sin modstander og står til gevinst hvis han spiller det rigtige træk, 22. Le4 som spillet i partiet er ikke det rigtige træk og Lars måtte kapitulere efter 55 hårdt kæmpede træk. Men hvad er det rigtige træk?

LinderodStray

 

 

 

 

 

 

 

 

Løsninger:

Finn tillod Lxh6 hvilket er et af de temaer der er lettest at overse fordi vores hjerne ikke er indrettet til at se diagonale træk over en længere afstand, endnu værre er det med bagudrettede diagonale træk over lang afstand!

Hvis Lars havde spillet 22.g6 kunne hans modstander have smidt håndklædet i ringen, et stille men dødbringende træk – prøv selv at spille varianterne igennem!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *