Xtracon Open 2016 del 1

I år var vi fire fra Gribskov Skakklub der havde valgt at tilbringe ni dage i Helsingør for at få banket rust af, set hvor der er skaklige sorte huller og generelt bare for at møde mennesker fra nær og fjern. Resultaterne kommer vi tilbage til, men til en start kommer der her en kavalkade af “nærved og næsten”…løsningerne findes i bunden af indlægget.

Første runde:
Her møder man altid overmagten, og hvor Lars, Finn og Schjølin aldrig var i nærheden af noget forholdt det sig lidt anderledes med mig. I diagramstillingen har jeg hvid mod FM Johansen fra Norge på 2180. FM’eren har, fejlagtigt i følge min vurdering, ofret en bonde for at undgå remis, og i diagramstillingen har han lige spillet 55. -Df7. Jeg havde 1.53 tilbage og brugte al min tid på at beregne partifortsættelsen 56. exd4, Sxd4 57. Sxc5, Tf1+ 58. Kh2, Dc7+ 59. Tg3, Dxc5 som jeg vurderede som værende remis trods den materielle uligevægt, så med fire sekunder spillede jeg partifortsættelsen. I stillingen er der dog et træk som med ret stor sandsynlighed havde fået ham til at give op indenfor ganske få træk…hvilket?

PetersenJohansen

 

 

 

 

 

 

 
Tredie runde:
Her har jeg hvid mod Michael Ole Madsen, og mit sidste træk 28. Tc7 smider en ret sikker remis væk. Hvad spillede Michael?

PetersenMadsen

 

 

 

 

 

 

 

Fjerde runde:

Lars har udspillet sin modstander på kryds og på tværs, men et par upræcise træk har ført til diagramstillingen hvor 30. Txd4 endegyldigt sætter partiet over styr, med 30. Td2 ville hvid stadig stå bedst. Hvad missede Lars med 30. Txd4?

LinderodNielsen

 

 

 

 

 

 

 

Femte runde:

Lars har hvid mod et af pigeskakkens helt store talenter Nienke van den Brink, og temaet i diagramstillingen er velkendt. The Greek Gift har endt mange partier ret voldsomt…men er det korrekt i dette tilfælde?

LinderodBrink

 

 

 

 

 

 

 

 

Løsninger:

Petersen-Johansen:

Her overså jeg den elegante og simple kombination 56. Dxf3, Dxf3 57. Tf2 og stillingen er vundet.

Petersen-Madsen:

Temaet er overbelastning, og med 28.-Txb2 er den hvide dronning overbelastet og må opgive dækningen af c7.

Linderod-Nielsen:

30.-Txd4 og springeren kan ikke slå tilbage pga. matten på g2. Partiet sluttede 30.-Txd4 31. e6, Td1+ 1-0

Linderod-van den Brink:

Nej! Temaet er at man skakker i h-linjen når kongen slår på h7 og derefter spiller springeren til g5. Problemet i partivarianten er at dronningen kun kommer til h4 og dermed ikke kan slå på f7 med skak (dronningen kommer normalt fra d1-h5). Lars slap dog med skrækken og vandt partiet 🙂

 

Runderne 6-10 følger i den kommende uge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *