Her er Helsinges tidlige historie fortalt af klubbens grundlægger Allan Rasmussen.

Helsinge Skakklub blev startet i August 1991 af Allan Rasmussen.
Torben Christensen, Helsinge og Espergærde Skakklubs daværende formand Helge Jensen var en uvurderlig hjælp.
Der havde tidligere været en skakklub i Helsinge som ihvertfald eksisterede i 1920. Hvornår den præcis startede har jeg i skrivende stund ikke nogen præcis dato på. Den “gamle” klub lukkede i 1963 hvor fjernsynets konkurrence blev for hård, og de få resterende aktive medlemmer gik til Hillerød Skakklub.

En annonce og lidt redaktionel hjælp fra den lokale ugeavis samt mund til mund metoden gav ca. 15-20 medlemmer hvoraf de ca. 10 var/havde været medlem af en skakklub på et eller andet tidspunkt. En del forsvandt i løbet af sæsonen men